Silifke Gezilecek Yerler



Silifke Gezilecek Yerler

Silifke Hakkında


Silifke, Akdeniz kıyılarına yakın, Toros dağlarından akan Göksu Nehri'nin kıyısında, Mersin iline bağlı ilçedir. İklimi genel olarak yazlar kurak ve sıcak, kışlar ise yağışlı ve ılıman geçer.

Kalikadnus'ta Seleucia olarak da bilinen Silifke, kurucusu Seleucus I Nicator'dan alınmıştır. Şimdiki kentin yerleşim yerindeki erken bir yerleşim, Alba'nın antik Yunan ticaret kolonisidir. 11. yüzyılda, şehir Selçuklular tarafından ele geçirilmiş, 13. yüzyılda Seleucia, 13. yüzyılın ikinci yarısında onu kaybeden Hospitallers'ın elindeydi ve ardından 1471'de Osmanlıların eline geçmiş. 1933 yılına kadar Silifke, İchel eyaletinin başkenti idi, ancak Mersin ili ile birleşmesinden sonra idari merkez taşındı.


Silifke'nin Ekonomisi


Modern Silifke ekonomisi yerel olarak yetiştirilen fasulye, yer fıstığı, susam, meyve, pamuk, üzüm, zeytin, tütün ve konserve sebzelerinde ticareti oluşturur. Şehrin sanayi işletmeleri içecek, kimyasal madde, giyim, ayakkabı, cam, plastik, seramik ve tekstil ürünleri üretiyor. Şehrin konukları balığa davet edilir - burada yılan balığı, çipura, porga ve ayrıca Göksu Deltası'nın heyecan verici bir rafting turuna katılırlar.



Antik Silifke

Silifke'de birçok antik kalıntılar var. En popüler cazibe merkezleri, kentin yukarısındaki bir uçurumun üzerinde yükselen kale kalıntılarıdır. Eski şehrin duvarları, kayadaki Bizans su rezervuarı, yazıtlı büyük bir kaya mezarları nekropolüdür. Göksu Nehri üzerindeki Kalakadnos Köprüsü (Tashkoprü) de korunmuş ve halen faaliyet göstermektedir. Köprü 77'de Vali Octavius Memor tarafından yaptırılmıştır. 2. yüzyıla ait bir Roma tapınağının bulunduğu alanda daha sonra imha edilmiş bir Hıristiyan kilisesine dönüştürülmüş kazılar devam etmektedir.

Tasuca yolunda bulunan Silifke Müzesi'nde tarihi eserlerin önemli bir kısmı görülmektedir. Helenistik gümüş sikkeler, kil ve taş figürinler, mücevher küpeleri, bilezikler, yüzük koleksiyonları sergiler. Etnografik bölümde halk kostümleri, cam, bronz, gümüş eşya ve Osmanlılara ait silahlar sergilenmektedir.


Silifke Nerede Harita



mersin silifke mersin silifke gezilecek yerler silifke gezilecek yerler silifke mersin gezilecek yerler silifke gezilecek yerler silifke'de ne yenir mersin silifke merkez gezilecek yerler silifke çarşısı silifke kumluca arası gezilecek yerler 2 günlük silifke tatili silifke turu silifke resimleri silifke tatil planı silifke tarihi silifke geçmişi silifke güzellikleri